Cumpar argint in Bucuresti si in tara.

Cumparam argint: bijuterii argint, obiecte argint, monede argint, argint industrial, sarme, bari, tacamuri, vesela pentru topit indiferent de cantitate sau de calitatea obiectelor. Pretul de cumparare argint este negociabil in functie de cantitate, puritate si de cotatiile bursei din ziua respectiva.

Pret argint

Cumpar argint la cel mai bun pret al zilei, in functie de cantitatea tranzactionata, calitatea argintului si de cotatiile bursei din ziua respectiva. Consultati-ne pentru mai multe detalii !!!…

In urma incheierii tranzactiilor, banii se vor primi cash fara a va percepe vreun comision sau vreo taxa.

Scurt istoric despre argint.

  minereu argint Primele mine de argint au aparut mai inainte de perioada 3000 i.Hr. Argintul a fost un metal cunoscut de toate civilizatiile antice, insa spre deosebire de aur, este foarte rar gasit in stare naturala, lucru care explica faptul ca daca ar fi mai abundent, tot nu ar putea fi folosit decat mai tarziu. Cu toate acestea, cand a aparut prima oara in Egipt, a fost mult mai valoros decat aurul.

Argintul a fost rafinat prin cupelatie, proces inventat de chaldeeni in jurul lui 2500 i.Hr si descris in Biblie (Ezekiel 22: 17-22). Acest proces consta in incalzirea metalului topit intr-o cupa poroasa si ingusta numita cupel, peste care se aplica un jet puternic de aer. Acesta oxida celelalte metale, precum plumb, cupru si fier, lasand doar argintul (si aurul daca era prezent) in stare globulara de metal topit.

Dezvoltarea Atenei si a civilizatiei sale remarcabile a fost posibila datorita exploatarii minelor locale de argint de catre localnici in zona Laurium, unde au operat din perioada 600-300 i.Hr, producand in jur de 30 de tone de metal pe an. Minereul era in principal galena, insa cu un continut de argint de cateva procente; acesta era usor de extras prin cupelatie. Minele ateniene au continuat sa fie operate si de catre Imperiul Roman, desi cea mai mare cantitate de argint roman provenea din Spania. In Evul Mediu, minele germanice au devenit cel mai important furnizor de argint in Europa.

Si civilizatiile antice ale Americii Centrale si Sudice au exploatat argintul, insa schimbul cu acest metal s-a facut dupa cucerirea spaniola. Depozite importante s-au descoperit in anul 1535 la Charcas (Peru), Potosi (Bolivia) in anul 1545 si la Zacatenas (Mexic) in 1548. Productia din aceste surse era in total de peste 500 de tone pe an.

In secolul al XIX-lea, argintul a fost descoperit in SUA in Nevada, iar in anul 1870 productia mondiala a ajuns la 3000 de tone pe an.

Nu uitati !!! 0724.66.55.33… Cumpar argint la cel mai bun pret al zilei.

 

Argintul – metalul care poseda cea mai buna conductivitate electrica si termica

contactor argintArgintul este metalul care poseda cea mai buna conductivitate electrica si termica. Ca urmare, fata de celelalte metale, prezinta cea mai scazuta rezistivitate electrica (la 20°C de 0,015Qmm2/m) si cea mai mare valoare a conductibilitatii termice (la 20°C de 4,186 J/cm.s.°C). Dintre metalele care conduc foarte bine curentul electric si a caror rezistivitate electrica este apropiata de cea pe care o are argintul se menţioneaza ; cuprul (0,017 Qmm2/m), cromul (0,026 £2 mm2/m) si aluminiul (0,027 ii mm2/m). Denumirea acestui metal deriva de la cuvantul latinesc „argentum” (luciu diamantin), dar în special de la cuvantul grecesc „argyros” care inseamna a străluci. Este un metal rar si face parte din categoria primelor metale cunoscute de omenire inca din antichitate. Se afla raspandit liber în natura sau sub forma de combinatii chimice.Are culoare alba si cristalizeaza in sistemul cubic cu fete centrate, fara alte forme alotropice.

Dintre proprietatile fizico-mecanice mai importante ale argintului se mai menţioneaza urmatoarele : greutatea specifica 10,5 kg/dm3 ; temperatura de topire 960°C ; temperatura de fierbere 2 170°C, caldura specifica, la 20°C, de 0,234 J/g. °C, rezistenta de rupere la tractiune 14 daN/mm2 ; alungirea 48% Si duritatea Brinell (HB) 25. Argintul este un metal foarte moale si poate fi prelucrat prin deformare plastica (laminare, forjare, trefilare etc.). Dupa aur, argintul este cel mai maleabil si ductil dintre metale ; prin laminare se poate obtine o foita extrem de subtire, in grosime de 10-5 mm, iar prin trefilarea unui gram de argint se poate realiza un fir lung de 1 800 m. De remarcat ca proprietatile sale mecanice si tehnologice sunt influentate de continutul de impuritati.

Din punct de vedere chimic este un element metalic din grupa I secundara a sistemului periodic, cu numarul atomic conductor argint47 şi masa atomică 107,87. La temperatura camerei nu este atacat de oxigenul din aerul uscat sau umed. Formeaza o gama larga de combinatii complexe, atat în stare lichida cat şi în stare solida, caracterizate printr-o stabilitate deosebita.

In functie de principalele calitati pe care le poseda, argintul ar trebui sa fie utilizat în electronica, la confectionarea conductorilor electrici. Deoarece este un metal scump, in aceste scopuri se prefera cuprul şi aluminiul şi numai în unele cazuri este folosit la fabricarea contactelor electrice.

O deosebita atentie se acorda utilizării argintului pentru acoperirea protectoare a metalelor si care se realizeaza în prezent exclusiv pe cale electrolitica. O cantitate importantă de argint se consuma pentru fabricarea acumulatorilor de tip argint-zinc.

Pe langa obiectele de podoaba, argintul este folosit la confectionarea diferitelor instrumente folosite in industria chimica, alimentara sau în medicina. Aliajele pe baza de argint sunt utilizate in mod curent si în tehnica dentara. In unele reactii chimice, argintul poate fi utilizat drept catalizator.

Nu uita !!! 

Cumpar argint  la cel mai bun pret al zilei.